124 redni letni občni zbor

124 redni letni občni zbor

V soboto 10.3. smo imeli že 124 letni redni občni zbor. Na občnem zboru smo slišali poročilo o delovanju društva v preteklem letu, podal ga je predsednik, tov. Drago Černčec, finančno poročilo, ki ga je podala blagajničarka tov. Anica Černčec, poročilo mladinske komisije, ki jo je prebrala mladinka Barbara Potočnik, poročilo nadzornega odbora, ki ga je v imenu predsednice Vide Vrabič, prebrala Nina Hercog Rojs, sledili so pozdravi gostov, predstavnika GZ Maribor in občinskega poveljnika tov. Boštjana Frangeža, župana in častnega člana PGD Hoče, g. Jožeta Merkuša, predsednice KO RK Hoče ga Zdenke Gajser, poveljnika civilne zaščite občine, g. Rudija Kocpeka, predstavnika PP Rače, g. Franca Stoparja, in ga. Ide Hriberšek predsednice KS Reka – Pohorje. Na občnem zboru so bili prisotni tudi naši prijatelji iz pobratenih gasilskih društev iz republike Hrvaške, DVD Veliki Raven in DVD Stara Ves.

Na občnem zboru smo sprejeli tri pravilnike in sicer, pravilnik o disciplinskem postopku in pravilnik o finančno materialnem poslovanju in pravilnik o organizaciji poslovanja PGD, pravilniki so stopili v veljavo z datumom sprejetja. Sprejel se je pa tudi nov temeljni akt društva, statut, ki stopi v veljavo z naslednjim letom, in bo tudi objavljen na spletni strani društva.

Pravilno je, da napišemo tudi prejemnike priznanj. In sicer, za dolgoletno delo 10 let, sta značko prejela Nina Hercog Rojs in Gerhard Dolinšek, za dolgoletno delo 30 let, sta značko prejela Ivan Jakob in Stane Planinšec, in za dolgoletno delo 40 let Kučer Milan in Kovač Adi. Zdenka Rojs je prejemnica odlikovanja GZ druge stopnje, Jana Dolinšek pa tretje stopnje. Nataša Muršek Lubanjšek pa je napredovala v čin višji gasilski častnik prve stopnje organizacijske smeri.

Za uvod v občni zbor so poskrbeli mladi glasbeniki TI NE TI (Tilen, Nejc in Timi). Za zabavo do jutranjih ur pa je poskrbela skupina Viva.