Neurje

Neurje

V četrtek, 10.8. zvečer, je naše kraje zajelo močnejše neurje z močnimi sunki vetra in obilnim dežjem, vmes se je pojavila tudi manjša toča. Ob 20:36 pa so prvič zapiskali pozivniki, ki so sporočili, da je na lokalni cesti med Sp. Hočami in Glivnikom (Križna kapela), padlo več dreves. Gasilci PGD Hoče smo izvozili z dvema voziloma in 7 gasilci, pri odstranjevanju dreves sta nam na pomoč prišla tudi delavca podjetja Kipertrans z rovokopačem. Eno izmed dreves je padlo tudi na osebno vozilo in ga poškodovalo, na srečo se voznik vozila pri tem ni poškodoval. Gasilci smo skupaj z delavcema Kipertransa odstranili cca 15 dreves.

Ob 21 uri pa smo dobili poziv, da je meteorna voda zalila proizvodne prostore podjetja na Miklavški cesti. Z drugo ekipo 6 gasilcev in enim vozilom smo se odpravili na črpanje vode. Iz proizvodnjih prostorov smo skupaj izčrpali cca 100m3  meteorne vode.

Zaradi lažjega dela in koordiniranja ekip, smo v gasilskem domu vzpostavili operativni štab vodenja, v katerem se je nahajal vodja intervencije in še trije rezervni gasilci. Vse intervencije smo uspešno zaključili ob 23 uri. Skupaj je ta večer sodelovalo 17 operativnih gasilcev PGD Hoče.