OBVESTILO!!

OBVESTILO!!

Vse občane in občanke obveščamo, da je za območje naše občine razglašena velika požarna ogroženost, kar pomeni, da je za nastanek požara v naravnem okolju dovolj že manjša iskra. Vse občane opozarjamo in naprošamo, da se strogo vzdržite vsakršnega kurjenja v naravnem okolju!

Prav tako vas obveščamo, da je na območju občine Hoče – Slivnica prepovedano polnjenje bazenov, zalivanje vrtov, pranje avtomobilov… se pravi vsa poraba pitne vode, ki ni namenjena pitju in vzdrževanje osebne higiene. Prepoved porabe velja tako za vodovodne sisteme, za katere skrbi občina, kot tudi za sisteme za katere skrbi Mariborski vodovod, kar pomeni, da gasilci bazenov v času prepovedi NE polnimo. Pridno pa že polnimo vodohrame na območju občine in skrbimo, da ne ostanete brez pitne vode.

Ob tem vas opozarjamo, da smo vodo dolžni dostaviti v vodohram v 48 urah. Zato vam svetujemo, da se držite navodil in vode ne uporabljate za stvari, ki niso življenjskega pomena. V primeru, da pitne vode iz pipe ne bo, pa vzamite kozarec in si ga nalijte iz vašega, ali sosedovega bazena, tam je vode več kot dovolj.Wink