Oktober …

Oktober …

… mesec požarne varnosti. Letos s sloganom:
ZAČETNI POŽAR LAHKO POGASITE SAMI.

Uprava RS za zaščito in reševanje je na to temo pripravila ogromno gradiva, ki si ga lahko poiščete na spletni strani uprave.

Kaj pa aktivnost PGD Hoče? V mesecu oktobru smo prvo soboto v mesecu pripravili dan odprtih vrat, kar dejansko velja za vsako prvo soboto v mesecu, ko preglejujemo čistimo in urejamo svojo opremo, takrat ste vabljeni, da si ogledate našo opremo in nas mogoče tudi kaj vprašate, rade volje si bomo vzeli čas za vas. Seveda v oktobru sledijo tudi vaje, o katerih bomo podrobno pisali na spletni strani. Zraven redne mesečne, bo zagoto še vsaj ena društvena in ena nenapovedana, nenapovedana bo tudi iz strani občinskega poveljstva in poveljstva gasilske zveze, napovedana občinska bo letos na Rogozi (KPD), v organizaciji PGD Bohova.

Da se vrnemo k sloganu, res je, začetni požar lahko pogasite sami, strošek gasilnega aparata, vsaj 6 kg (prah ABC) se v trgovinah giblje v znesku okoli 60 €, z njim lahko uspešno pogasite začetni požar, saj se strošek sanacije pri razvitem ognju neprimerno poveča, številka v hipu postane štirimestna. Vredno razmisleka, mar ne? ZAČETNI POŽAR LAHKO POGASITE SAMI, zato kupite aparat, za vašo varnost gre! Za pravilno ravnanje z njim, pa se obrnite na nas, z veseljem vam bomo pokazali in vas naučili pravilnega ravnanja.

Reklamni spot:
TV Spot

Gašenje gorečega olja z vodo – NIKOLI!! Uporabi gasilni aparat in ZAČETNI POŽAR POGASI SAM!
Video