Poplave

Poplave

Dne 18.9.2007 je Slovenijo zajelo močno neurje, ki je pustilo zelo velike posledice predvsem na gorenjskem, celjskem in ob reki Dravinji. Na srečo, se je stvar v naših krajih dokaj umirila, zato smo gasilci iz Hoč posredovali “samo” dvakrat.

Najprej smo dobili obvestilo ob 16:19, da je zalilo kletne prostore stanovanjske hiše na Pohorski cesti v Spodnjih Hočah. Gasilci smo vodo izčrpali, ter odmašili meteorni jašek, ki je bil glavni krivec za poplavo.

Čez približno osem ur, ob 23:34 pa ponovno obvestilo o poplavah v Cesti na Devce v Hotinji vasi. Na kraju so bili gasilci iz Hotinje vasi, katere smo pri črpanju vode zamenjali, saj so si tovariši iz sosednje vasi zaslužili težko prigaran počitek. Črpali smo vodo iz dveh kleti, ter iz cestišča s pomočjo potopnih črpalk, prav tako pa smo s pomočjo motorne brizgalne praznili meteorni jašek. Akcijo smo zaključili v sredo ob pol tretji uri zjutraj.

Med potekom akcije so nas iz centra za obveščanje obvestili o zalitju kleti v Gozdni ulici v Spodnjih Hočah. Vodo so na povelje občinskega poveljnika izčrpali gasilci PGD Bohova.

Fotografije iz obeh intervencij so v galeriji.