Požar osebnega vozila

Požar osebnega vozila

Danes ob 13:14 smo bili iz strani ReCO MB obveščeni o požaru osebnega vozila na cesti Hoče – Areh. Vozilo je zagorelo malo pod Arehom. Izvozili smo z vozilom dva in posadko štirih gasilcev. Že pred našim prihodom na kraj (25 minut od aktiviranja), je požar pogasil član PGD Pekre, ki se je vozil za vozilom in je imel v svojem vozilu gasilni aparat. Skupaj s potniki v vozilu mu je s pomočjo zemlje uspelo vozilo dokončno pogasiti.
Zakaj s pomočjo zemlje? Zato ker nobeno vozilo, ki se je p
eljalo mimo NI imelo v prtljažniku gasilnega aparata! Naj ob tem zapišemo, da je cena gasilnega aparata zanemarljivo nizka v primerjavi s tem, kakšno škodo vam lahko prepreči (tako v vozilu, kot v gospodinjstvu).
Skupaj s poklicnimi gasilci iz Maribora smo sprali zemljo iz vozila, in cestišča. Gasilci PGD Šmartno na Pohorju pa so poskrbeli za prometno varovanje, saj so se nahajali na prireditvi v bližini. Skupaj smo še enkrat več dokazali, da v naši organizaciji ne poznamo meja (v tem primeru občinskih). Intervencijo smo zaključili malo pred 17 uro, ko smo se vrnili v garažo.

Fotografije najdete tukaj.