Strokovna ekskurzija Češka

Strokovna ekskurzija Češka

V ponedeljek (29.10.) in torek (30.10.) se je dvanajst operativnih članov PGD Hoče udeležilo strokovne ekskurzije na Češkem.

Prvi dan smo si pogledali češko tovarno tovornih vozil TATRA v kraju Koprivnice. Kaj vozila zmorejo, smo si lahko pogledali na njihovem poligonu. Z vozili smo se lahko tudi peljali, vožnja je bila zelo adrenalinska, saj je Tatrin testni poligon zelo razgiban, premore namreč 24 km takšnih in drugačnih cest. Na poligonu testirajo svoja vozila vsi večji in priznani proizvajalci tovornih vozil.

Drugi dan smo obiskali češkega nadgrajevalca gasilskih vozil, podjetje THT iz Poličke. Ogledali smo si proizvodnjo in njihove rešitve pri izdelavi gasilskih vozil. Nad videnem smo bili pozitivno presenečeni. Nadgradnje se izdelujejo popolnoma drugače kot v Sloveniji, nikjer niti enega vara, vse je vijačeno in lepljeno. Cenovno pa primerljivo z slovenskimi nadgraditelji.

Prišel bo čas, ko bo potrebno zamenjati našo trojko. Tatra in THT imata velike možnosti, da v Hočah dobita prvo referenco iz Slovenije.