V zadnje slovo…

V zadnje slovo…

V SPOMIN

PLANINŠEC STANISLAV – STANE
(1936-2016)

NGČ. II. St, častni član

Stanislav Planinšec, za nas, gasilske tovariše, Stane, se je našemu društvu pridružil v pozni jeseni 1982 leta. Opravil je tečaj za izprašanega gasilca in kasneje tečaj za nižjega gasilskega častnika. V tem činu je napredoval do zadnje, druge stopnje. V društvu je opravljal veliko različnih funkcij, bil je poveljnik ter podpoveljnik, med letom 1987 in 2008, dolgih 21 let, je bil podpredsednik društva. Med letoma 2008 in 2013 je bil predsednik komisije za zgodovino. V letu 2008 je predsedoval uredniškemu odboru, ki je pripravljal društven bilten. V začetku marca 2014 je bil s sklepom upravnega odbora društva imenovan v častnega člana PGD Hoče.

Za svoje vestno in požrtvovalno delo v gasilski organizaciji je prejel številna odlikovanja in priznanja in sicer: značko vzornega gasilca, značke za dolgoletno delo v gasilski organizaciji za 10, 20 in 30 let, priznanje gasilske zveze 3, 2 in 1 stopnje, republiško priznanje 3 in 2 stopnje, republiško medaljo za požrtvovalnost, srebrno plaketo društva, ter srebrno občinsko priznanje.

Gasilke in gasilci PGD Hoče vidimo Staneta vsak v svoji luči, a pred seboj imamo vsi enako sliko, sliko odločnega brkatega moža. Moža, ki je v društvu deloval s srcem in v njem pustil globoke, dolgotrajne, neizbrisljive sledi. Vedno nam bo ostal v spominu 127. redni letni občni zbor, zadnji, ki smo ga preživeli skupaj z njim. Vsem prisotnim je ostal v spominu njegov nasmeh, veder obraz in čiste, bistre misli, tistega odločnega, brkatega moža. Našega Staneta.

Kljub žalosti, ki jo v srcih čutimo, so naša občutja polna sreče, ponosa in spoštovanja. Sreče, Stane, ker smo jo imeli, da smo te poznali. Ponosa, ker si bil del nas in spoštovanja, ker si si ga zaslužil. Hvala ti Stane, hvala za vse.

Z gasilskimi častmi smo se od njega poslovili na žalni seji v prostorih društva.