Vaja OŠ Hoče

Vaja OŠ Hoče

Danes, 27.10.2011, smo gasilci PGD Hoče skupaj z našimi sosedi iz Bohove, Hotinje vasi ter poklicnimi kolegi iz JZZPR Maribor izvedli vajo na OŠ Dušana Flisa Hoče. Vajo, v kateri je sodelovalo 20 gasilcev, je organiziralo občinsko poveljstvo občine Hoče-Slivnica z namenom preizkusiti lokalne gasilce kot tudi zaposlene na šoli, kako reagirati v primeru požara.

Predpostavka je bila, da je zagorelo zaradi napake na tiskalnem stroju, ogenj se je naglo razširil, v poslopju pa sta ostali ujeti 2 osebi. Ostali učenci so se v skladu s pravili evakuacije umaknili iz poslopja šole skupaj z učitelji in ostalimi zaposlenimi na OŠ. 

Na kraj smo pripeljali gasilci PDG Hoče, Bohova in Hotinja vas vsak s svojim GVC 16/25, poklicni kolegi pa so prišli z avtolestvijo s košaro (ALK št.12). Prva dva društva sta izvedla notranji napad z uporabo IDA (izolirni dihalni aparat), ostali pa so poskrbeli za evakuacijo poškodovanih oseb; eno so iznosili z nosili, drugo pa so evakuirali poklicni kolegi preko avtolestve. 

Na vaji sta bila prisotna tudi župan občine Hoče – Slivnica g. Jože Merkuš, ter poveljnik poklicnih gasilcev tovariš Aleš Ciringer. S prikazanim sta bila zadovoljna, navdušenja pa niso skrivali niti učenci sami.