Vaja “železniška nesreča”

Vaja “železniška nesreča”

9.10. je pri nakupovalnem središču Europark v Mariboru potekala velika vaja sil sistema zaščite in reševanja, ki delujemo na širšem območju mesta Maribor. Na vaji smo tako sodelovale vse gasilske enote, ki smo združene v Gasilsko zvezo Maribor (21 PGD-jev), GEŠP-i (PGD Ptuj, Slov. Bistrica, Radlje ob Dravi in Gornja Radgona), mariborski poklicni gasilci, reševalci reševalne postaje Maribor, policisti PU Maribor, Slovenska vojska s helikopterjem, postaja Gorske reševalne službe Maribor, vodniki psov reševalcev, potapljači podvodne reševalne službe Maribor, operaterji centra za obveščanje Maribor, delavci Slovenskih železnic in delavci Nigrada, ter nekaj predstavnikov CZ RS, skupaj več kot 350 vsakodnevnih slovenskih junakov!

Predpostavka vaje je bila, da sta pri Europarku, na, t.i. koroškem tiru, trčili potniška in tovorna vlakovna kompozicija, ki je prevažala nevarne snovi. Ob trku je več oseb popadalo v reko Dravo ali obviselo na mostu, veliko poškodovanih oseb je bilo v sami vlakovni kompozicij, ki je zaradi udarca tudi zagorela, ob tem je obstajala tudi velika kemična nevarnost, saj se je v tovornem vlaku nahajala nevarna snov…

Na vaji smo gasilci iz Hoč imeli skupaj s kolegi iz PGD Fram nalogo zavarovati kraj pristanka helikopterja Slovenske vojske.

Video BK TV:
https://www.facebook.com/bktv123/videos/560748114119612/