Dohodnina

Dohodnina

Spoštovani,

Dohodnina se vam odmeri v skladu z zakonodajo, tega ne morete spremeniti. Lahko pa del te dohodnine, ciljno usmerite določenemu društvu.

Do 31.12.2023 imate še čas, da našemu društvu namenite 1% dohodnine, drugače ostane v proračunu RS (če seveda niste namenili kateremu drugemu opravičencu). Na spletni strani eDavki izpolnite potrebne podatke ter v delu komu želite nameniti del dohodnine vpišite “PGD HOČE”.

NAMENITEV DELA DOHODNINE ZA DONACIJE

1% svoje dohodnine lahko namenite eni izmed nevladnih organizacij iz različnih področij delovanja. Med te organizacije spadamo tudi gasilci. V kolikor se za donacijo ne odločite, teh 1% dohodnine polni proračun Republike Slovenije, se pravi, da vam, kot davčnemu zavezancu ne ostanejo.

Gasilci, smo najstarejša slovenska humanitarna organizacija, gasilci, smo tisti, ki resnično priskočimo na pomoč, nismo ljudje, ki bi govorili in obljubljali, mi smo tisti, ki delamo. Donirajte 1% svoje dohodnine nam. Kako? Natisnite in izpolnite spodnji obrazec, ter ga pošljite na pristojen davčni urad. Za občane občine Hoče – Slivnica, je to Finančni urad Maribor na naslovu:

Finančni urad Maribor
Titova cesta 10
2502 Maribor

Izpolnjen obrazec lahko prinesete v gasilski dom ali ga date kakšnemu našemu članu, in ga bomo mi poslali naprej.

Kako izpolnite obrazec?
Napišete svoje ime in priimek, naslov, davčno številko in pristojen finančni urad, napišete kraj pisanja, datum, na koncu dodate vaš podpis in vse skupaj pošljete na urad ali prinesete v gasilski dom.

Kje dobite obrazec?
PDF format – Snami ga TUKAJ (klikni na povezavo)
Word format – Snami ga TUKAJ (klikni na povezavo)

Za vašo donacijo smo vam gasilci iskreno hvaležni.