Predstavitev projekta ŠTUDENT – STAŽIST

Predstavitev projekta ŠTUDENT – STAŽIST

Študenti, ki smo operativni gasilci, predobro poznamo občutek nejevoljnosti in nemoči, ko smo med študijskim letom večino tedna odrezani od svojih prostovoljnih gasilskih društev in morebitnih intervencij,vaj ter skupnega druženja. Nič več…

Ideja projekta, kjer bi lahko študenti, ki so že člani kakega prostovoljnega gasilskega društva in že imajo opravljen nadaljevalni tečaj za gasilca (bivše ime za izprašani gasilec), opravljali naloge v operativni sestavi nekega drugega društva preko pogodbe, ni nova. Za konceptualno zasnovo se na tem mestu zahvaljujemo Prostovoljnemu gasilskemu društvu Trnovo iz Ljubljane, katerega koncept smo v letošnjem šolskem letu prenesli na naš konec Slovenije in upamo, da bo zaživel podobno, kot trenutno deluje v Ljubljani.

Fakulteta za kmetijstvo in biosistemske vede je letos z nami podpisala pogodbo, ki nam daje ekskluzivno pravico izvajanje projekta stažiranja za študente v naši občini. V prid podpisu pogodbe in začetku takšnega projekta je govorilo veliko argumentov:

  • Širjenje in ohranjanje gasilskih vrednot in znanja je del slovenske zgodovine in tradicije
  • Fakulteta z vso svojo infrastrukturo leži v požarnem okolišu PGD Hoče
  • Gasilcem, ki študirajo na tej fakulteti, želimo omogočiti stik z gasilstvom tudi takrat, ko so zdoma zaradi študijskih obveznosti
  • V današnjem času so skoraj vsa Prostovoljna gasilska društva rahlo do težje operativno podhranjena v dopoldanskem času zaradi služb, ki jih prostovoljni gasilci opravljajo.
  • Širjenje poznanstev in prijateljstev med gasilci ima velik pomen za nadaljnji razvoj tega dela sil za zaščito in reševanje

Ob izpolnjevanju vseh pogojev, ki jih najdete TUKAJ, Vas bomo povabili k podpisu tripartitne pogodbe med vami, vašim prostovoljnim gasilskim društvom in našim prostovoljnim gasilskim društvom. Ob podpisu te pogodbe se vam bodo odprle nove poti nadgrajevanja vašega znanja, izmenjave izkušenj in predvsem nove možnosti pomagati sočloveku v stiski. Dodani boste v sistem intervencije.net, kjer boste sproti obveščani o vseh aktivnostih PGD Hoče, intervencijah in še čem, prav tako boste preko svojih E-Mail naslovov redno dobili posodobitve dogodkov na vaše googlove koledarje.

Projekt “Študent – stažist” se prvič uvaja v šolskem letu 2013/2014 in upamo, da bo zaživel, kot je bilo načrtovano. Pomagajte nam skupaj zaorati to ledino, bodimo pionirji na tem področju in prvi na Univerzi v Mariboru, ki bomo opravljati to naše najbolj humano poslanstvo.